خمیر دندان های ضد حساسیت کدامند و چه میکنند؟

خمیر دندان های ضد حساسیت نیز انواع جدیدتری از خمیر دندان ها هستند که در بازار موجودند. این نوع از خمیر دندان ها برای افرادی که هنگام خوردن مواد غذایی گرم یا سرد دچار درد در دندان های خود می شوند بسیار تاثیرگذار است و از این درد ها می کاهد. همچنین به مرور زمان این حساسیت دندانی را کم خواهد کرد. البته توجه داشته باشید که بهترین خمیر دندان های ضد حساسیت به گونه ای نیستند که هر روز از آن ها استفاده کنید. همچنین بهتر است قبل از استفاده از این نوع از خمیر دندان ها با پزشک مشورت کنید. برای بررسی و خرید خمیر دندان مناسب اینجا کلیک کنید

حساسیت دندانی چیست؟

حساسیت دندانی به دردی گفته می شود که به دلایلی مانند از بین رفتن بافت لثه در هنگام خوردن و آشامیدن مواد غذایی سرد، گرم، اسیدی و چسبناک و حتی تنفس هوای سرد با دهان ایجاد می شود.

 

شدت این درد ممکن است کم و زیاد باشد و گاهی نیز موقتا از بین برود، اما بی توجهی به این مشکل می تواند باعث بروز انواع بیماری های دهان و دندان گردد.

خمیردندان ضد حساسیت چیست؟

همانطور که می دانید خمیردندان ها به طور کلی موادی هستند که دندان ها را پاکیزه نگاه داشته و باعث خوشبو شدن دهان می شوند.

 

خمیردندان ها انواع مختلفی دارند که هرکدام به دلیل دارا بودن برخی ویژگی ها برای نوع خاصی از دندان ها مناسب هستند.

 

خمیردندان ها به طور کلی از دو نوع ماده اصلی تشکیل می شوند: ماده فعال که تاثیر درمانی داشته و ماده غیرفعال که باعث طعم بخشیدن به خمیردندان می شود؛

 

اما خمیردندان های ضد حساسیت علاوه بر مواد مذکور، مواد فعال دیگری نیز دارند که به طور خاص به درمان و حل مشکل دندان های حساس می پردازد.

 

پتاسیم نیترات (Potassium Nitrate) یکی از این مواد فعال است که در زیر به اختصار درباره آن توضیح خواهیم داد:

 

پتاسیم نیترات:

وجود این ماده در خمیردندان باعث می شود تا از ارسال برخی سیگنال های تحریک خاص مانند حساسیت به گرما و سرما به مغز جلوگیری گردد. به همین دلیل است که از پتاسیم نیترات با نام “آرام بخش عصب ها” نیز یاد می شود.

 

چه کسانی به خمیردندان ضد حساسیت نیاز دارند؟

در دندان های طبیعی و سالم، لایه ای به نام مینای دندان از تاج دندان یعنی بخش بالای خط لثه محافظت می کند.

 

در زیر خط لثه (تاج دندان)، لایه ای به نام سمنتوم (بافت نازک و نسبتا سخت استخوانی که ریشه دندان را می پوشاند) از ریشه دندان حفاظت می کند.

 

عاج دندان نیز در زیر مینای دندان و سمنتوم قرار گرفته است. هنگامی که مینای دندان و سمنتوم که درواقع لایه های رویی و محافظ عاج دندان هستند، از بین بروند، گرما، سرما و غذاهای اسیدی و یا چسبناک به عصب ها و سلول های دندان می رسند و باعث حساسیت شدید دندان می شوند.

 

از دیگر دلایل بروز این اتفاق نیز می توان به بیماری عقب نشینی لثه اشاره کرد. یکی از روش های درمان این مشکل، استفاده از خمیردندان ضد حساسیت است که حاوی ترکیباتی می باشد که از انتقال سیگنال های بروز حساسیت از سطح دندان به عصب ها و مغز جلوگیری می کند؛

 

البته به یاد داشته باشید که تنها یک بار استفاده از این نوع خمیردندان ها بهبودی حاصل نخواهد کرد و معمولا باید حدود یک ماه و به طور مداوم از آن ها استفاده نمود.